stoppp

Det kliar i mina öron. Varför kliar det i mina öron? Har lite svagt ont i dem också, ganska ont i halsen med. Jossa har nog smittat mig med sin öroninflammation. Inte för att öroninflammation smittas, men ändå.

Hm. Jag känenr mig tyst idag. Inte normalt. Gillar uppdateringen utav Spotify starkt! Asbra. Ser fram emot min iPhone 4g som jag antagligen ska köpa i sommar, om inte mamma ändrar sig. Då ska jag lyssna på musik 24/7.

Min fobi förstör mitt liv.

Hejdå

hårborttagning

Just nu sitter jag och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar. Har lovat syrran att hänga upp hennes jobbarbyxor på tork som hon ska ha imorgonbitti, istället för att sova. Snällt va?

Ganska händelserik dag om jag får säga det själv, eller så är det för att jag gick upp så tidigt. Åt typ tre smörgåsar till frukost, rekord för min del. Sen slängde jag och syrran oss på hästarna och red en kortis.
Sen in i duschen, och vidare till frisören ..

Och ja, nu är mitt hår typ 10-15 cm kortare skulle jag tro. Fram är det till axlarna ungefär, och bak typ 2 cm kortare. Typ page. Skitovant, och jag ser helt tjock ut med kort hår. Men jag hade inget val, håret hade nog ramlat av annars. Det växer väl tillbaks så småningom. Langar bild, kaaaanske jag gör imorgon. Får se.

r.i.p. hår <3


imorgo-n

Imorgon kommer den. Imorgon kommer döden.
Jag ska klippa mig.
Jag vill inte. Jag gillar min längd på håret nu, och jag gillar själva frisyren. Men färgen gillar jag inte, och för att jag ska kunna färga om det, måste saxen fram :( Det är så slitet nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen ibland. Jag blir så ledsen.

Mitt självförtroende ligger liksom i håret. Är jag glad, då växer det. Är jag depp, då slutar det att växa. Klipper jag det, ja, då blir jag ledsen. Himla ond cirkel det där. Får väl skaffa antidepressiv medicin i form utav löshår.

Idag gjorde jag nationelltprov, skriftligt i svenska. Det gick sådär, märks som fan att man är van att skriva på datorn. Man får liksom inte samma översikt på texten när man skriver för hand, iallafall inte jag. Skulle nog gjort en 638 gånger bättre uppsats om man bara fick skriva på datorn. Voj, voj, voj!

Mallan tog ett snyggt kort på mig under provet också! Såhär ser det ut:
(Haha ja, jag skrev om mamma mia .....)


kritvit currycurry

Idag har varit en bra dag! Onsdagar är alltid bra dagar, för det mesta. Mediekommunikation+rörlig bild=brabra.
Inatt var dock ingen bra natt.
Sov max 2 timmar tror jag. Varje gång jag höll på att somna, började huvudet snurra som bara fan. Och jag kunde inte röra mig överhuvudtaget. Jag trodde bokstavligen att jag höll på att dö eller något. Haha, sjukt konstigt.
Fast det var nog ännu konstigare att jag faktiskt var skitpigg när alarmet ringde sen.

Jossa: Det är bara 21 skoldagar kvar, sen slutar vi!
Jag (i extas): ÄÄRUUU PÅ RIKTIGT!?

Haha, jag blev så glad så jag höll inte riktigt reda på vad jag sa.

Annars har jag väll hunnit med lite saker idag, bl.a. äta kritor och göra klart min ena tablettask (Curry Piller), och börjat på en ny som ska heta "Master of Muppets". Hoho, jag kan ibland.

Dagens tips: Ät INTE kritor. Det smakar bara grus och mjöl. Rösten blir inte ett dugg hesare heller.
Jag behöver få min röst hes när jag ska klä ut mig till Marge Simpson ju, tips någon?



nudelk(r)opp och hårideér

De senaste dagarna har jag haft noll ork. Det mest ansträngande jag har gjort är typ, att diska och möblera om. Fyfan vad jag är aktiv! Sen blir allt plugg till en ond cirkel. Typ, jag har bestämt mig för att plugga webbdesign, men jag vet innerst inne att jag egentligen måste plugga engelska och svenska också. Och då går det helt enkelt inte att koncentrera sig.

Men nu över till mina hårideér.

Håridé nr 1: Klipp-klipp-färg
Eftersom mitt hår är så förbannat slitet, så kan jag inte platta det eller något alls. Skulle inte förvåna mig om det hade börjat ramlat av då. Hårtopparna är kluvna i typ 5 delar, och det äter sig ju bara uppåt hela tiden. Så jag skulle behöva klippa av ungefär 10-15 cm, vilket är MYCKET på mitt redan halvkorta hår. Men om jag klipper av mig det värsta, så kan jag nog färga det lite utan att det tar för stor skada. Just nu är det brun/orange/röd i 3895203 olika nyanser, och det är inte snyggt.

Håridé nr 2: detsnyggastesomfinns (Dreads)
Jag har velat haft dreads typ, hur länge som helst. Det är nog något av det mest attraktiva som finns tror jag. Mitt hår är ju som sagt redan skitslitet och sådär, vilket är ett plus om man ska göra dreads. Isåfall, ska jag ha rööööda! Problemen här är dock att jag måste köpa massa löshår, och vetefan hur jag ska få själva dreadsen. Sånt kan jag ju inte göra själv.

Hår"idé" nr 3 (haha det rimmar): se-men-inte-röra
Som det låter. Dränka det i hårinpackning varje dag och se vad som händer.


Feel it in my bones

Jag åker tåg, lyssnar på Tiësto feat. Tegan & Sara – Feel It In My Bones och ute bara regnar det. Åkte just förbi Åmotfors, vilket deprimerande ställe egentligen. Fast jag har uppplevt en hel del bra saker därifrån också, faktiskt.

Var bara hemma en snabbis, eftersom jag behövde min hårinpackning som jag glömt, och övningsköra lite. Det gick faktiskt riktigt bra, om jag får säga det själv.

Har så fruktansvärt mycket att göra i skolan just nu också, så jag hinner knappt med något annat.
  • Nationelltprov svenska
  • Nationelltprov engelska
  • Nationelltprov matte
  • Engelska inlämningsarbete
  • Matte läxa
  • Fixa saker inför Filmfestivalen
  • Idol reportage
  • Uppgift till Estetisk verksamhet (VARENDA gång jag ska skriva det, så skriver jag "Estetisk verksamGET")
  • Komplettering till Webdesignen
  • Ofärdiga uppgifter till MM och MP
Bara att börja plugga antar jag!
Fast inte just nu.

Tegan And Sara – Hell, Lineyney likes it.


sleepwalking

Jag har just varit på toaletten, och går ut och sätter mig i soffan igen. Syrran ligger i soffan och sover.

Emma ("vaknar"): åh gud vad jag skvatt!
Jag: haha jaha, varför skvatt dudå?
Emma: *somnar*
Jag: varfÖR SKVATT DUDÅ?
Emma: Jag vet inte. *somnar igen*
Jag: ..?
Emma: *vaknar till*
Emma: hahah. tänk om man skulle skvätta jätte mycket. ända in i duschen! *skrattar*
Jag: haha va?
Emma: jaaaa. tänk om man skulle skvätta ända in i duschen. vad pinsamt.
Jag: va? haha. vadå ända in i duschen?
Emma: äsch, skit i det. du är så trög.
Jag: men haha, jag fattar ju inte vad du menar. duschen vadå?
Emma: åhh men skit samma!

sen gick hon upp och tvättade bort sminket, och la sig

tror någon går i sömnen igen jag

it's a silly time to learn to swim, when you start to drown

Ojojoj, vilken hektisk dag. Den började med att jag inte visste vad jag skulle ha på mig, och hur den slutar vet jag inte riktigt än, men just nu sitter jag på tåget hem till Charlottenberg (Häljeboda) iallafall!

Glömde helt och hållet bort tiden, så jag hann inte gå på toaletten innan jag var tvungen att ta bussen till stan. Såklart så blev jag så jävla kissnödig så jag inte orkade sitta kvar på bussen längre, så jag hoppade av på två hållplater förtidigt. Vilket faktiskt blev närmare att gå, märkte jag. Iallafall, jävligt tur var det, för fyfan vad jag hade panik. Jag nästan sprang fram samtidigt som jag tänkte "jag klarar det, jag klarar det, jag klarar det..". Haha, det var minst sagt hemskt.
På perrongen gick jag runt i små cirklar eftersom jag var så fruktansvärt stressad x) hahah, illa.. Men direkt när tåget kom, sprang jag och la ner väskan, och fort in på toa! Så det löste sig ju väldigt bra tycker jag.
Har dock himla ont i ena vaden, eftersom jag gick så förbannat fort.

Ska hem redan imorgon från Häljeboda. Jag och Jossa ska ju filma på idol auditionen i Karlstad på söndag. Intervjua lite folk, fota och sådär! Hihi, vi är små kreativa fjäskbollar vi.

OCH JUSTE
titta på min man, han var med på tv! visst är han lite småcharmig? :')



listen to the discobeat

Woah, händelserik dag idag, ja jävlar. Gjorde nationella muntliga provet i svenska, var rätt nervös innan. Men jag tror iallafall att det gick rätt bra. Pratade om gemenskap och samhöriget i kompisgrupper/idrottslag.
Efter skolan gick jag och Jossa till stan för att leta efter kläder och saker vi ska klä ut oss med på filmfestivalen 3 maj. Vi har kommit fram till att Jossa ska vara en avatar, och jag ska vara Marge Simpson! Haha, ser fram emot det.

Sen gick jag *trumvirvel* och tittade på kläder, och ja. Det slutade som det slutade!
Tittade egentligen efter en sån här;



.. på Gina Tricot,fast en röd. Dock verkade alla utsålda. Nu såg jag att de t.o.m. bara hade två färger kvar, utav fyra, på hemsidan också. Jävlar vad populära de var.

Men istället gick jag till H&M, och införskaffade de här electro-godiset;


(tryck för större bild)


Anyways! Så tänkte jag whina lite nu.
Eller ja, typ. Jag har nämligen bestämt mig för en sak. Eller kanske inte helt bestämt mig, måste ju tänka lite på saken. Men iallafall, jag har nästan bestämt mig för att börja på KBT (kognetiv beteende terapi), pga min fobi.
Ärligt talat så orkar jag inte med den längre. Det är ett socialt handikapp, och jag kan aldrig slappna av helt.
Jag kan inte resa någonstans utan att vara rädd för att jag eller någon annan ska spy, jag ligger ofta vaken på nätterna för att jag är rädd för att sova, jag kan inte gå på stan utan att vara orolig och nervös, jag tännker alltid på hur människor runt omkring mig ser ut att må (oj, han var lite blek, han kanske mår illa?), jag är jätte rädd för att vara på något ställe där det inte finns utgång eller toalett i närheten, eller om den är otillgänglig, t.ex. på biosalonger, ifall jag ska börja må illa och spy. För att inte tala om hur jag tjatar hål i huvudet på kompisar och familj så fort någon är sjuk eller liknande.
Jag är trött på hela skiten. Panikattacker, ångest, oro, bacillskräck, tvångstankar/handlingar, och framför allt: illamåendet och magvärken.

Det tär, något så fruktansvärt. Och det är nog mitt allra största problem. Och jag gör verkligen vad som helst för att få det att försvinna.


så ovärt. så värt.

så ovärt, alltihopa
så ovärt att diska, när disken ändå växer tillbaka på en dag. så ovärt att äta när man ändå blir hungrig igen 3 timmar senare. så ovärt att vakna, när man ändå har skitsvårt att somna igen på kvällen. så ovärt att kämpa när man ändå inte får något ut av det.
så ovärt att uppleva, när man måste stå ut med att aldrig få göra det igen.
bara minnas.


fast allt känns mycket bättre nu. utan dig.
du har gjort mig ont så det räcker.
nu är det min tur.

---

enough with the sadness. jag har mitt eget lyckopiller, min optimism. vilket faktiskt måste vara min starkaste egenskap! men det betyder inte att jag inte har pessimistiska stunder, för trust me, det har jag.
men om man tittar lite på ena sidan utav min släkt, så är det nog jävligt tur att jag har den där optimismen.
annars skulle det gått himla galet.

faktum är att mitt självförtoende har tagit steg framåt.
samtidigt som självkänslan har sjunkit.

men aja! vem bryr sig egentligen om hundra år. jag tar en dag i taget från och med nu!



dålig bild på min lägenhet. hittade inte usb kabeln, så var tvungen att mmsa in den på bdb.
iallafall, så måste jag flytta. senast den 2 augusti.
och väntetiden på en ny lägenhet är omkring ett år.
godnatt.

koffeinkick

Jag har strävat i typ 2 år med att börja gilla kaffe (riktig kaffe alltså, med bara lite mjölk och typ 3 sockerbitar i). Och nu äntligen har jag lärt mig, känner mig sjukt stolt.
Dock så är det såhär, att jag tror inte jag ska dricka kaffe. Delvis för att min mage inte alls mår bra utav det, men också det att jag blir helt jävla speedad. Visste inte att en kopp kunde ge så stor effekt, om det nu inte är jag som bara är ovan.

Iallafall, nu är jag inte trött längre. Mer hyper, kan inte sitta stilla utan sitter och vickar på mig i takt till musiken.
Nu vet jag vad jag ska göra innan jag ska träna nästa gång, så att säga.


Och nu till något helt annat, nämligen nationella i svenska, muntligt. Fyfan vad jag inte vill. Jag menar, det finns ju jätte mycket att säga om temat "oss emellan", men jag vill fan inte stå och prata om något kärleksförhållande eller något inför klassen. Hela häftet vi fått handlar ju bara om kärlek. Det är lite väl personligt, tycker jag. Har inget bra att säga om det heller.

Fufufufufufu. Nej, nu ska jag köpa mjölk.


jag vill somna innan gatlyktorna slocknar

natt efter natt, samma sak
ljus släcks, ljud dör ut
natt efter natt, samma sak
kusligt mörkt, ödsligt tyst
natt efter natt, samma sak
väntar på något, vet inte vad
natt efter natt, om igen
fängslad i tomheten


jag vill kunna somna innan gatlyktorna slocknar






sluta sno min deo

Sitter och dreglar lite över Cissi Wallin's röst. Lyssnar på ett program i p3star från den 27:e, yesyes. Måste dock säga att det är synd att hon inte pratar samma göteborska som hon använder i "Tjenare Kungen". Det är sex i öronen det.
Påtal om det, så såg jag den igår faktiskt. En utav de få filmer jag faktiskt äger, och en utav de få filmer jag faktiskt älskar. Musiken, kläderna, dialekten, Cissi, Göteborg, 80-tal, punk, korvfabrik, kärlek och HUMOR. Kan det bli bättre? NÄ.
Sen skulle jag kunna dödat för "royal fan club" tishan.

Iallafall så var jag på sjukhuset idag, gjorde ultraljud. Nej, jag är inte gravid, revbenen på vänster sida är förhöjda/svullna. Tyvärr så hittade de ingenting alls, och allt såg normalt ut.
Jag skriver tyvärr, eftersom både jag och mamma egentligen hoppats på att de skulle hitta något som låg grund för hur dåligt jag mår. Nu är vi liksom tillbaks på noll, och det känns inget vidare.

På fredag åker jag förhoppningsvis tillbaka till Karlstad. Påtal om det, så kanske jag får behålla min lägenhet ändå, vi har inte fått något brev eller något alls. Dock har vi ju flyttat och hållt på, så de kanske inte har vår nya adress. Mamma ska ringa ner och kolla snart, hoppashoppashoppas!


kärlek, yes!


Övningsköra,

fast inte med slagsmålsklubben, utan med pappa då. Och det gick awesome! Körde till farfar och hälsade på, och sen hela vägen till Häljeboda! Förutom i rondellen då, för det vågar jag inte riktigt än. Men bra gick det iallafall, med tanke på att jag bara övningskört 3 ggr hittills.

Nu kom kära Mallan with some bad news också, vi måste flytta från Orrholmen. Var ganska förberedd, eftersom de har sagt till oss att universitetet har börjat ta in fler studenter, och det är de som har företräda till lägenheterna. Spelar ingen roll om någon redan bor där, eller hur länge de bott där.
Fan också. Sista nyckel-inlämningsdag var den 2/8, vilket betyder att jag kommer att få spendera halva sommaren i Häljeboda, woho .. jaja.

Får väl bara börja leta lägenhet igen då antar jag.
Kommer sakna Orrholmen, jag och Mallan bodde ju så perfekt. Var bara att ta hissen så var man där liksom.
+ Erika, Oda, Fanny och alla bor ju där också. Man hade ju alltid så mycket kompisar runt sig.



Jag gillar faktiskt min lägenhet, fast den är liten :(
Sen ser den inte exakt ut sådär längre, har möblerat om lite så det ser större ut. Får ta någon ny bild och lägga upp. åh </3

adrenalin

Jag ska ju som sagt till doktorn på onsdag, och ja. Nervös är man ju såklart. Inte för att det är något farligt, men man vet ju aldrig. Jag menar, hur många konstiga sjukdomar går inte i släkten? Och cancer där bland annat. Ser framför mig hur det är en tumör som växer under revbenen på mig.
Fast nej, det är nog ganska omöjligt.

Mamma och jag satt och diskuterade i bilen, och då sa hon något som lät rimligt.
Eftersom jag är rädd för nästan allt, nervös, orolig, you name it, så får jag väldigt ofta adrenalin kickar. Och min kropp kanske inte kan ta vara på det, och bryta ner det, så är det rätt stor risk att jag bara har adrenalinöverskott, och det är därför jag mår som jag gör hela tiden.

Vet ju inte säkert, men det låter ju logiskt, eftersom det är mjälten som producerar alla de där konstiga ämnena i kroppen, och det är den som sitter på vänstra sidan under revbenen där jag är svullen.

Så ja, ser fram emot att kanske äntligen få svar.

jag ska bli en tallriksmodell

Glass är nog det bästa jag vet,
efter milshake dvs.

Men VARJE gång jag äter något med sked,
typ oboy, tårta eller milkshake (jag äter typ allt med sked, även om det är flytande),
så försöker jag intill det yttersta att INTE spilla på min tröja.
När jag ätit upp, är jätte glad och inte spillt någonting alls,
går jag på toa, och tittar mig samtidigt i spegeln.
Och då har jag självklart fulla tröjan i oboy, tårta, milkshake eller vad det nu kan vara.
Så typiskt!

Just nu äter jag glass och tittar på harry pottan, tredje filmen. än så länge är den så jävla bra, men jag gillar inte slutet. Så dåligt gjort jämfört med boken. Eller ja, hela filmen är det iofs. Men speciellt slutet.

AHAHA älskar tajmingen på reklamerna.
"We'll take you to the castle. Then the dementors can take you."
"UHAAAHUUH *skräckslagen min och händerna framför munnen*"
"hundraartonetthundra! nummer upplysning via telefon och sms!"

jag skrattade lite
nu ska jag drick trocadero!
eller krokadero som jag sa när jag var liten kinapuff.
herrå!

Där ser man

Har just sett Borat, och jag tyckte den var sjukt rolig. Mockumentärer är bäst, speciellt Belly.
Nu har jag mensvärk så jag tror jag dör.

Lekte "Vem vill bli pensionär?" förut med jim.
Slutade med att jag vann "Vem vill bli bitterfitta?" och 1000:- i förtidspension istället. Alltid något!

Kanske ska ta mig en springtur imorgon? Efter allt godis och popcorn jag smällt i mig idag.
Har ju hört att fysisk aktivitet botar the ling-ling pain också (mensvärken alltså).

På lördag eller söndag drar jag hem till Häljeboda. Då blir det väl att bara slappa, och kanske rida lite? Känner mig sugen på det. Sist jag red var när syrran tvingade mig att rida barbacka på Rasmus, och jag fick hoppa av 89234 gånger eftersom det kom en massa lastbilar, mopeder och ilskna hundar hela tiden.

Sak som jag aldrig ska äta mer: majonäs

Håller på att göra en arvikafestivalen playlist på spotify! Är inte helt klar än, men snart så.
Jag är pepp som tusan!


a missing piece

RSS 2.0